Razmisljanja na razglas

Kolorit

— Autor snjezana @ 16:08

Zivot se sastoji od mnostva sarenih papirica, samo treba znati odabrati kombinaciju koja se uklapa...

 

 


Kultura Internet komunikacije

— Autor snjezana @ 09:13

Jutros u prevozu do posla sam razmisljala o cemu da vam pisem, ali cim sam dosla na posao tema mi se sama nametnula. Skoro redovno, kad dodjem na posao, upalim kompjuter, i ako nema nesto izuzetno hitno da odradim, prvo otvorim mailove, novine, blogove, forume, dating sajtove ili sta mi je vec aktuelno u datom momentu.

Tako sam i ovog jutra otvorila mail, vesti, blog i dating sajt na kojem se trenutno dopisujem sa par ljudi. U inboxu dve poruke. Otvorim prvu i ne mogu da verujem. Nicim izazvan, potpuno nepoznat muskarac mi je uputio salvu ruznih reci kritikujuci moj izgled. Pominjao je nesto i svoju majku, vanzemaljce i sta sve ne. Prosto nisam mogla da verujem da neko ko navodi da ima 41 godinu moze da se ponasa toliko nezrelo i nekulturno i to sa potpuno nepoznatom osobom. Ako mu se moj profil bas toliko nije dopao, mogao je jednostavno da preskoci i ide dalje. Ne, on je morao i da me posteno izvredja.

Naravno, njegove reci me nisu povredile, ali sam ostala sokirana. Odgovorila sam mu samo da se zapita da li je on sad stvarno ispao veci frajer, i da upita tu istu majku sto ga nije vaspitala kako se komunicira sa zenama. Rekla sam mu i da sve to vise govori o njegovim frustracijama nego o meni i mom izgledu.

Na tom istom sajtu sam dobila i mnogo lepih reci na racun tih istih slika, a bilo je i jos dva tri jadnika koji su postupili slicno ovom. 

Pitam se, da li bi taj isti zestoki baja bio u stanju da pridje nekoj zeni na ulici i iz cista mira pocne da je vredja? Da li se ljudi na internetu, misleci da se skrivaju iza masine, ponasaju sa manje inhibicija nego sto to rade u direktnoj komunikaciji. Da li tu pokazuju sebe u dubljem svetlu nego kada pricaju sa nekim oci u oci? Da li imaju dvostruke arsine kulture ponasanja i komuniciranja?


Powered by blog.rs