Razmisljanja na razglas

"Kakvu poruku salje TV program domacih televizija".

— Autor snjezana @ 09:36

Jedna od meni najiritantnijih tema za pisanje je, diskusija na temu "Kakvu poruku salje TV program domacih televizija - sex, sexizam i intelektualna masturbacija".

Kada vidim koje drustvene vrednosti i koje moralne nule iskacu sa nasih malih ekrana, dodje mi da ne palim televizor sem u vreme vremenske prognoze. Naravno, ni pisani mediji ne zaostaju za programima sa malih ekrana. Citam jutros kako su nam trenutno medju najpopularnijim TV voditeljima Ivan Ivanovic i Ognjen Amidzic i njihove emisije. Na moju veliku zalost, to je i istina. Dva nepotpuno skolovana lika sa jos manje edukativnim i moralno vrednosnim izjavama paradiraju kao heroji sarenim slikama, sa publikom placenom da im kao ovce na znak iz rezije aplaudiraju ili se usiljeno smeju. Pokusala sam da ih slusam, nije da nisam, ali verujte ne mogu, ma ne mogu da mi plate.Ivan Ivanovic je toliko prosvecen da u sred sportskog prenosa u intervjuju sa Novakom Djokovicem izjavi da su njegove kolege budale. Toliko je human da se nije udostojio ni javiti da nece doci, iako je obecao, na proslavu Svetskog dana osoba sa hendikepom da vodi program, dok se njegov kolega Amidzic javno izruguje osobama ometenim u razvoju.

Pored dve pomenute persone, pokusala sam da analiziram ostatak ponudjenog sadrzaja. Od TV reklama, do ozbiljnih emisija, nisam nasla ni originalnost, ni inovativnost, ni edukativnost, a sto je najgore, uglavnom se nudi sex, grudi "na izvolite" i poruku - Zene su samo seksualni objekat, predmet koji govori. Izuzetak su kao sto rekoh vremenska prognoza i "TV Slagalica". Cak i Loto vodi utegnuta i sljastece obucena manekenka, koverte obicno donose polu-gole devojke, retko kad su zene predstavljene za vise od nivoa izloga. O ruzicastoj televiziji necu ni da pricam, nju sam odavno prestala da gledam.

Novitet su turske serije koje mozda iskacu iz dosadasnjih sablona, bar na prvi pogled, ali ako malo dublje razmislite, sem turskih imena tesko da se sta razlikuje od ponudjenih latino sitkoma. 

Od nedavno imam i kablovsku televiziju pa imam nesto veci izbor kanala, ali vrlo malo i intelektualno drugacijeg programa. Sve se svodi na " 'leba i igara".


Powered by blog.rs