Razmisljanja na razglas

Deca zrtve nezrelih roditelja

— Autor snjezana @ 14:32

Vecina devojcica masta o tome da postanu princeze, lepotice, da imaju najlepse haljine i sminku, i princa da im se divi. Medjutim, po nekad se i roditelji previse zanesu, pa od svoje dece zele da naprave ono sto nisu, ili cak i jesu, ali su suvise mali da bi to podneli.

Gledala sam jednu americku emisiju ili bolje reci serijal, a mislim da to ima i na drugim mestima,  u kojem roditelji bukvalno teraju svoju tek rodjenu decu da idu na razna takmicenja lepote. Sve je to lepo, sjajno i glamurozno, dok je u pitanju decije interesovanje ili mozda hobi. Ipak, kad dete pocne da trpi i da se silom tera da se smeje kad mu se spava, da igra kad je gladno, i da se podmicuje slatkisima, onda to prelazi u zlostavljanje. To je bar moje misljenje. Bilo mi je prosto zao gledati kako male devojcice teraju da nose teske kostime i sminku, vestacke trepavice i stiklice. Deca placu, vriste, negoduju, ali njihovi roditelji samo gledaju sopstveni interes i preko sopstvene dece se nadmecu. Doslo mi je da izlupam praznoglave roditelje!

Po mojoj slobodnoj proceni, to su duboko isfrustrirani ljudi, koji svoje komplekse lece preko dece. Pitam se, gde je tada visoko moralni i cenjeni socijalni sistem te zemlje da vidi sta radi debelo placeno zlostavljanje dece?


Powered by blog.rs