Razmisljanja na razglas

23 Dec, 2011

Duh praznika

— Autor snjezana @ 19:33
Ovih dana u mene se polako usunjao, neprimetno me probudio, i stavio osmeh na lice Duh praznika. Svud oko mene svetle lampioni, sareni se svet i vrti kao karusel. Setam gradom kao opijena i posmatram uzurbane ljude kako zeljni dobrog raspolozenja hrle da sto pre zagrle praznike. Veseli izlozi, ulice i trgovi, pod teretom ukrasa pokazuju svoju vedriju stranu. Kupuju se pokloni, ukrasi za jelke, svi nesto traze, a verovatno ni sami nisu svesni koliko se odaju osmesima i caklenim ocima. Tako sam i ja, u ono malo slobodnog vremena, zalutala u odaje kupovine. Trazeci igracke za malenu kumicu, koje cu u ime Deda Mraza da joj urucim za Novu Godinu, usla sam u prodavnicu trazeci ono sto ona voli. Potrazih i vrh za jelku, koji nemam vec dugo. Medjutim, moju paznju su privukla tri mala crrvena zvoncica, koji kao da su samo mene cekali na vrhu police. Zapakovani u providnu plasticnu kutiju, tihim glasom su me zvali. Na vrhu svakog zvoncica je maleni crveni cvet i zlatne trakice koje sluze za kacenje na jelku. Obuzelo me je odusevljenje i rekoh "moji su"! Osetila sam srecu, bas kao kakva klinka koja ugleda ispod jelke poklon na novogodisnje jutro, i pomisli kako je Deda Mraz vredno jezdio nebom tu noc i posetio njen dom.
 
Ceo dan sam ih pokazivala okolo i hvalila se. U drugoj prodavnici sam nasla i dugo trazeni vrh kao i jos neke sitnice, ali tri mala zvoncica su ipak ostali hit dana. Jos mi samo ostaje da ovog vikenda uredim policu i na nju postavim ukrasenu jelku. Mozda sacekam i tatu da dodje pocetkom nedelje, pa da kao nekada, nas dvoje obavimo taj vazan zadatak. Ipak, toliko sam nestrpljiva da izvadim zvoncice iz njihove kutije i postavim na pocasna mesta, da sumnjam da cu moci da cekam jos koji dan.

Komentari

 1. Baš mi je drago da si ih našla...dala si mi ideju da potražim nešto slično.

  Autor sanjarenja56 — 23 Dec 2011, 20:05

 2. Ja sam ih nasla u Lavirintu, i nisu skupi.

  Autor snjezana — 23 Dec 2011, 20:14

 3. I, ja sam danas lunjala po radnjama, nasla sam divan vrh za jelku, i naravno da neke stvari cekaju bas nas! Pst, uvek to kazem kad treba da se izvucem zbog potrosenog novca ;))) Upravo sam okitila jelku sa sinom. Uzivaj!

  Autor merkur — 23 Dec 2011, 21:22

 4. merkur, znala sam da ce me neko razumeti ;)

  Autor snjezana — 23 Dec 2011, 21:54

 5. Crveno na radost.:)

  Autor biljanak — 23 Dec 2011, 22:15

 6. biljana, to sam i ja pomislila :)

  Autor snjezana — 23 Dec 2011, 22:49


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me